Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Permanente Vorming ‘Geweldloos Verzet’ 2019-2020

december 20, 2019 - juni 19, 2020

€1400

Permanente Vorming ‘Geweldloos Verzet’  2019-2020

In december 2019 is het weer zover, dan start de derde Permanente Vorming ‘Geweldloos Verzet’ aan de Vrije Universiteit Brussel!

Achtergrond

Geweldloos Verzet is een methodische interventie die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de behandeling van gezinnen met kinderen en adolescenten met gewelddadig en zelfdestructief gedrag. Het denkkader breidt echter snel uit en er is een evolutie van een gemanualiseerde gezinstherapeutische interventie gericht op een reductie van probleemgedrag naar een veel ruimere visie op autoriteit en hoe autoriteitsfiguren (ouders, opvoeders, leerkrachten, politiemensen, enzovoort) gezag kunnen houden of herstellen en probleemgedrag kunnen aanpakken. Deze ontwikkeling gaat gepaard met een verruiming van de toepassingsgebieden (psychiatrische afdelingen, residentiële voorzieningen, contextbegeleiding/crisishulp aan huis, pleegzorg, adoptie, onderwijs, kinderdagverblijven en de brede gemeenschap) en doelgroepen/gebruikers (ouders van kinderen/adolescenten met ADHD, met OCD, met een psychotische stoornis, met angststoornissen, die weigeren om naar school te gaan, verslaafd zijn aan het internet of dreigen met suïcide en ouders van jongvolwassenen met autisme of volwassenen die afhankelijk blijven van hun ouders en extreme eisen stellen).

Doelgroep

U bent klinisch psycholoog, klinisch orthopedagoog, pedagoog of kinder- en jeugdpsychiater (in opleiding) en bent actief in de klinische praktijk. U wenst geweldloos verzet te implementeren en op maat toe te passen in uw praktijk of in de voorziening waar u werkt. U wilt tot een correcte indicatiestelling komen, kritisch en genuanceerd effecten van uw behandeling evalueren en linken leggen tussen geweldloos verzet en andere denkkaders. Dan is deze opleiding gepast voor u!

Tijdens deze opleiding is actieve praktijkervaring in het werken met kinderen/jeugdigen en hun context vereist.

De selectie van deelnemers gebeurt op dossier en is gebaseerd op diploma/vooropleiding, ervaring/werkcontext, therapeutisch mandaat en motivering.

Geïnteresseerden zenden voor 30 oktober 2019 hun CV met korte motivatie naar:

bigvmail@gmail.com

Opbouw

Het programma is gespreid over één academiejaar en omvat 10 volledige dagen, verspreid van december 2019 tot juli 2020.

De cursisten leren via theoretische reflectie, rollenspel, oefeningen en casuïstiekbespreking geweldloos verzet in de praktijk brengen en maken kennis met toepassing bij specifieke doelgroepen en in verschillende werkcontexten.

Organisatie

De inhoud van de opleiding wordt bepaald door vertegenwoordigers van het Belgisch Instituut Geweldloos Verzet en de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen. De opleiding vindt plaats op de campus van de VUB – Pleinlaan 2 – 1050 Brussel.

Getuigschrift

De opleiding leidt tot een officieel getuigschrift van een permanente vorming en wordt uitgereikt door de Vrije Universiteit Brussel.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld bedraagt 1400€ voor de volledige opleiding, inclusief catering.

We hopen dat we uw interesse voor deze opleiding wekten. U kunt meer informatie inwinnen via een mail naar:  bigvmail@gmail.com. Wij bezorgen u dan graag een gedetailleerd overzicht van het programma en de opleiders.

Vriendelijke groet

 

Frank Van Holen

namens de stuurgroep

Gegevens

Begin:
december 20
Einde:
juni 19, 2020
Kosten:
€1400
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

BIGV
E-mail:
bigvmail@gmail.com
Website:
www.bigv.be

Locatie

Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
Brussel, 1050 Belgium
+ Google Maps