Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Studiedag met Haim Omer: Nieuwe Autoriteit in het Onderwijs

februari 7, 2020

€120

INHOUD

Nieuwe Autoriteit (Haim Omer, Israël) vindt langzaam maar zeker zijn weg naar Vlaamse scholen. Daar waar veel onmacht heerst rond gedrag van leerlingen, waar het onduidelijk is
hoe gezag op een hedendaagse, verbindende manier vorm kan krijgen, waar het maar moeilijk lukt om als team en met ouders samen school te maken, daar kan Nieuwe Autoriteit inspireren!

Op deze studiedag nemen we je graag mee in de zoektocht van scholen om, gebaseerd op de pijlers van Nieuwe Autoriteit, sterker te worden als leerkracht, als opvoeder, als team.
In de voormiddag vertelt Haim Omer, de grondlegger van dit gedachtegoed, in de hem kenmerkende, meeslepende stijl over de basisfilosofie van Nieuwe Autoriteit. Hij zal ook zijn
nieuwe boek ‘Nieuwe autoriteit / verbindend gezag voor het onderwijs’ voorstellen, dat volledig gericht is naar het onderwijs. Dit is een unieke kans om Omer een keer aan het werk te horen.
In de namiddag duiken we de praktijk in. We voorzien een waaier aan workshops, getuigenissen, werkvormen, praktijktafels … waarin mensen aan het woord komen die dagelijks met Nieuwe
Autoriteit aan de slag zijn: leerkrachten, delegaties van schoolteams, trainers, ondersteuners enz.

Dit programma werd samengesteld door het Vormingsnetwerk NAGV op school, OVSG en Eekhout Academy. We mikken daarbij op uitwisseling van expertise en leren van elkaar.

Een greep uit de thema’s:

– Wat betekent NAGV op de klasvloer?
– Met NAGV uitsluiting voorkomen
– NAGV bij zelfverwonding
– Partnerschap tussen school en ouders
– Wat kunnen CLB en Ondersteuners betekenen als scholen vastlopen?
– Onderwijs aan jongeren met gedragsproblemen en emotionele problemen.

Deze studiedag richt zich naar basisonderwijs en secundair onderwijs (leerkrachten, opvoedend personeel, toezichthoudend personeel, directies, leerlingenbegeleiders, zoco’s …).

PRAKTISCH
Datum: vrijdag 7 februari 2020

Locatie: KU Leuven Campus Kulak Kortrijk
E. Sabbelaan 53
8500 Kortrijk

Prijs: € 120

Meer info en inschrijven: www.eekhoutacademy.be/D20-005

 

Mogelijkheid om het boek
t.w.v. € 29,50 aan te kopen.

Locatie

Kortrijk
E. Sabbelaan 53
Kortrijk, 8500 Belgium
+ Google Maps